28 Haziran 2025 - 04:09
Gündem
Yaşam
Yaşam
Gönüllülerden
Kültür Sanat
Kültür Sanat
Edebiyat hayatından hatırlamalar
Çevre
Sağlık
Spor
Eğitim
Yazarlar
ARAMA SONUÇLARI
Çiya'dan yeni yayınlar
Kadıköy merkezli Çiya Yayınları’nın Yemek ve Kültür dergisinin yeni sayısı ve İstanbul’da mütareke dönemi mutfağını anlatan iki kitap okurla buluştu
07 Haziran 2024 - 00:07
Aileler, hikâyeler, tarifler...
Ramazan vesilesiyle, yakın zamanda raflarda yerini alan 3 yemek kitabını tanıtıyoruz…
13 Mart 2024 - 11:35
“Bir tarif deyip geçmeyin”
Farklı kültürlere ait mutfakların yıllara meydan okuyan tariflerinin peşine düşen Lian Penso Benbasat, “Bir tarif deyip geçmeyin, o tarif o kişinin, o ailenin hatta kültürün simgesi” diyor
27 Ocak 2023 - 08:44
İBBŞT’te ‘kadın tiyatrocular’ dönemi!
Darülbedayi tarihinde bir ilk! 2020 sezonunda tiyatro üretecek olan yazar ve yönetmenlerin yarısından çoğu kadın sanatçılardan oluşuyor
10 Mart 2020 - 13:57
Musa Dağdeviren’e Gourmand Ödülü
Kadıköylü Çiya Sofrası’nın yaratıcısı Musa Dağdeviren’in “The Turkish Cookbook” adlı kitabı 2020 Gourmand Ödülleri listesinde “Chef Book/Şefin Kitabı” bölümünde ödüle değer görüldü
13 Aralık 2019 - 11:07
Mutfakların rehber kitabı
Yemek yapmayı seven, mutfak aşığı ev kadını Firdevs Günaçar, yemek tariflerini “Kızıma Çeyiz” kitabında topladı. Günaçar, “Mutfağınızdan yükselen kokular mutluluğunuz olsun…” diyor
13 Kasım 2019 - 12:31
Haftanın Pusulası
04 Temmuz 2019 - 10:03
Şifa’daki Rum lezzetleri
Gastronomi yazarı ve Rum yemekleri ustası Meri Çevik Simyonidis, İstanbul’un yemek kültüründe önemli bir yere sahip Rum mutfağının son kuşak temsilcilerinden. Simyonidis, “Bu kültür mozaiği ne kadar parlatılırsa o kadar ışıldar” diyor
26 Aralık 2018 - 09:38
“Kendi turşunuzu kendiniz yapın”
Amerika’da aldığı aşçılık eğitiminin ardından Türkiye’ye dönerek evinde turşu kuran ve bu alanda uzmanlaşan Begüm Yaramancı “Kendi turşumuzu kendimiz yapmalıyız. Varsın raf ömrü kısa olsun. Az yapalım, her mevsim yapalım.” diyor
17 Ağustos 2018 - 10:52
Haftanın Pusulası
17 Kasım 2017 - 11:35
Fikirtepe Gönüllü Evi Eğitim Projesi devam ediyor
Başta Fikirtepe'de yürütülen eğitim projesi olmak üzere Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri'nin tüm çalışmaları bu haberimizde
02 Şubat 2017 - 16:59
TİYATRO Gerçekler “Uçlar”da değil, sahnede! William
TİYATRO Gerçekler Uçlar da değil, sahnede! William Mastrasiimone'un gerilim dolu dramı Uçlar , şiddete maruz kalan bir kadının erkeği etkisiz hale getirmesiyle rollerin nasıl değiştiğini...
16 Aralık 2016 - 13:17
Harbi yiyenlere yemek kılavuzu
Kadıköylü ‘halk gurmesi’ Salih Seçkin Sevinç, 6 yıl Türkiye’yi gezdi, 130 lezzet noktasını "Harbi Yiyorum" kitabında topladı
23 Haziran 2016 - 16:26
'Mutfağımda 44 Yıl'
Aile mutfağından taşan lezzetler, arkadaş ısrarıyla kitaba dönüştü. Melda Bitlis kendi tarifleriyle “Mutfağımda 44 Yıl” kitabını yazdı
09 Haziran 2016 - 13:26
MEZOPOTAMYA MUTFAĞI: ÇİYA SOFRASI
Antep lokantalarında bile pek rastlanmayan yemeklerin hazırlandığı Çiya Sofrası yemek müzesi gibi adeta…
27 Şubat 2015 - 12:58
Sağlıklı ve Lezzetli Mönü yarışması başlıyor
Türkiye Alzheimer Derneği ve EKS Mutfak Akademisi işbirliği ile ortaya çıkan Sağlıklı ve Lezzetli Mönü Yarışması, beslenmenin Alzheimer hastalığındaki önemini vurgulamak üzere organize ediliyor.
03 Şubat 2014 - 16:13
İtalyan şefin tarifleri...
Kadıköylü Çiya’nın yayını olan YemekveKültür’ün yeni sayısı çıktı.
06 Kasım 2013 - 11:50
Annenin Lezzet Kitabı
Annenin Lezzet Kitabı, çocukların sağlığını bozan yiyecekleri reddederken, pratik öneri ve sağlıklı yemek reçeteleriyle tüm annelerin işini kolaylaştırıyor.
06 Eylül 2012 - 15:11
ARŞİV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık
2025
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
Ara